Brainstormen met Succes 2: Blijf in de flow!

Geen categorie Comments Off on Brainstormen met Succes 2: Blijf in de flow!

Stel je voor,
je bent lekker aan het brainstormen. Hoe voorkom je dan vastlopers en behoudt je focus? Dat is niet altijd even makkelijk. Vandaar dat we een aantal tips voor je hebben voor een lekkere flow. We geven je daarbij een metafoor. Dat werkt speelser en blijft beter hangen.

 

Deze brainstorm metafoor is voor jou: DE CREATIEVE REIS

Ps: Heb je je koffer (ordner met belangrijkste informatie) al ingepakt zodat je goed aan de slag kunt? Denk aan:

  •  Het doel van je reis (De kernvraag in1 regel: Formuleer hem goed. Reflecteer desnoods even)
  • Je bucketlis (Waar het project/de uitkomst aan moet voldoen, hak punten los op post-its, zoals: budget €100,-)
  • Je kleding (Wie je bent, wat je wil uitstralen. In max. 4 losse woorden. Per post-it 1 woord zoals Kalm of Sociaal)

Zo nee. Lees dan eerst de blog over de goede start. 🙂 Een goede start is immers het halve werk he?

 

Ben je al lekker bezig of gewoon ongeduldig ? Lees dan onderstaande tips die je helpen voor een goede brainstorm.

Schermafbeelding 2017-05-04 om 01.18.05

1) Pak de volledige vrijheid in je hoofd: STEP UIT OF DE ‘ZONE’ – verlaat de planeet 😉

Dit is misschien wel het allerbelangrijkst. Ga naar een plek (in je hoofd) waar alles mag, waar niemand je ziet en waar alles kan. Ook naakt de lambada dansen met glitters in je achterste. Wat een grap is dat als je dan een scheet laat. Jawel het mag kinderachtig en gek. Het MAG! En sodemieter nu als de sodemieter alle vooroordelen weg. Niet alleen die van de buitenwereld, maar ook vooral die van jezelf. Stap jouw eigen imaginaire wereld in en GENIET! KOPPEL LOS.

Schermafbeelding 2017-05-04 om 01.26.24

2) Ga daarna terug de wereld in en OVERPRIKKEL JEZELF MET ONZIN… ONLINE OF ECHT.

Pak je (in 1 zin omschreven) doelstelling en bedenk bij alles wat je ziet: kan ik dit gebruiken om mijn probleem te kraken? Wij hebben in korte tijd zelf al veel met deze methode ontwikkeld en gekraakt. Zoals de door ons gepatenteerde oordopjes met rits zodat de kabels niet in de knoop raken. BELANGRIJK: BEWAAR INTUÏTIEF WAT GOED VOELT. Schrijf het in losse kernwoorden, korte zinnen op om mee te mixen, spelen en puzzelen. Vrij!

KIJK ROND!

Bekijk trends. Ook de rare en grappige. Dan heb je EN trends, EN inspiratie, EN aansluit op je markt. Gooi vervolgens je reistas open en bekijk ALLES van wat je allemaal gevonden en verzameld hebt. Overdenk alles en koppel alles aan je doelstelling.

Schermafbeelding 2017-05-04 om 01.27.093) VUL IN!

Vooroordelen en aannames mogen niet? Nu even wel. ‘VUL IN’. Alles wat je niet ziet. De achterkant of onderkant, de zijkant of binnenkant. Het verleden of de toekomst. Maak verhalen. Maak plezier! SPEEL! Speel met de gedachtes en verbindingen die nu door je hoofd gaan.

Schermafbeelding 2017-05-04 om 01.27.18

4) PRODUCEER!

Maak brokstukken en fladders die nu misschien nergens over gaan maar naar verloop net die twist kunnen geven aan je denken waar je al die tijd naar op zoek was. Oordeel niet over wat dan ook. Het meest belachelijke idee kan straks jouw grootste parel zijn.

Schermafbeelding 2017-05-04 om 01.30.08

5) WEES NOG EVEN AFGELEID!

Schrijf in eens wat woorden los op op post its die niets te maken hebben met waar je mee bezig bent of wat je wil oplossen. Zoals iets dat blauw en groot is: Dat kan een walvis zijn, maar ook het universum of je oog van dichtbij. Leg deze (totale onzin) in brokjes naast je plannen en brainstorm, let op… het kan voor grote verrassingen zorgen.

Schermafbeelding 2017-05-04 om 01.30.42

6) GOOI JE REISTAS OPEN:

Bekijk het allemaal even serieuzer. Maak wrap-ups van de mooiste parels zoals je een fotoalbum uit-selecteert met foto’s die je wilt laten zien aan anderen na het reizen. Combineer en selecteer. Maak spannende groepjes van wat je gevonden hebt en maak er een aantal series van (in dit geval zijn je mooiste foto’s je beste ideeën). Cluster ze samen en selecteer de 3 beste.

 

KLAAR! Met dit onderdeel. 🙂 Jawel er komt nog een vervolg. De kritische en opbouwende noot achteraf.

 

En onthou voor dit onderdeel:

Schermafbeelding 2017-05-04 om 12.22.55

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE CREATIEVE REIS – BRAINSTORMEN MET SUCCES.

We maken brainstormsessies op maat voor elke vraag, wens, probleem of uitdaging. Meer weten? Voel je vrij en neem contact op! 🙂

 

 

» Geen categorie » Brainstormen met Succes 2: Blijf...
On 4 May 2017
By

Comments are closed.

« »